«Δεν χάνω με... τίποτα τον ΠΑΟΚ»

Ο Μάρκους Μπεργκ εξακολουθεί να σπάει όλα τα κοντέρ, επιβεβαιώνοντας καθημερινά την τεράστια «δίψα» του για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν σε φουλ δράση (μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην κλείδα) και να προλάβει τουλάχιστον το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 9 Νοεμβρίου.


Τα τελευταία 24ωρα, ο Σουηδός άσος «τρέλανε» τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού με τα αποτελέσματα των εργομετρικών και το εξαιρετικό επίπεδο της φυσικής του κατάστασης και χθες... εξέπληξε ευχάριστα και τους συμπαίκτες του στο Κορωπί, με τη σιγουριά του για τη γρήγορη «επιστροφή» του. «Με τον ΠΑΟΚ θα παίξω σίγουρα! Δεν το χάνω αυτό το ματς με τίποτα. Ηθελα πάρα πολύ να προλάβω και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να είμαι μαζί σας, έστω και στον πάγκο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει!» έλεγε ο Μπεργκ και συμπλήρωνε «...γενικά νιώθω πολύ καλά. Δεν πονάω καθόλου κι αισθάνομαι ότι μετράω αντίστροφα. Θα γυρίσω πολύ σύντομα δίπλα σας».
Λίγο αργότερα, στην προπόνηση, ο Σουηδός άσος επιβεβαίωσε τα λόγια του με... πράξεις. Μία εβδομάδα μετά το πρώτο «πράσινο» φως απ' το ιατρικό τιμ για να ξεκινήσει τρέξιμο (μετά τις ακτινογραφίες που έδειξαν πως το κάταγμα έχει «δέσει» απόλυτα), συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος του κανονικού προγράμματος της ομάδας. Συγκεκριμένα, πήρε μέρος στο πρώτο σκέλος της προπόνησης με ζέσταμα και διατάσεις και στη συνέχεια συμμετείχε στις ασκήσεις κυκλοφορίας και κατοχής.

Ο Γιάννης Αναστασίου του είχε δώσει έναν ρόλο «μπαλαντέρ», μοιράζοντας τις έξτρα πάσες στις ομάδες που είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά με ξεκάθαρη εντολή να αποφεύγει -σε πρώτη φάση- τις δυνατές επαφές και τις διεκδικήσεις. Είναι δεδομένο πως ο Σουηδός θέλει ακόμη χρόνο και προσοχή για την πλήρη επάνοδό του, αλλά και μόνο το γεγονός ότι ενσωματώθηκε τόσο γρήγορα στο πρόγραμμα των «πρασίνων» είναι άκρως ενθαρρυντικό και αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει τις αισιόδοξες εκτιμήσεις που υπήρχαν τα τελευταία 24ωρα, πως θα δηλώσει «παρών» στο ντέρμπι της Τούμπας.

Γενικότερα, η επάνοδος του Μπεργκ στις προπονήσεις έχει «απογειώσει» την ψυχολογία του και το κυριότερο είναι πως δεν βγάζει καθόλου «φόβο» στις ασκήσεις, όπως θα ήταν φυσιολογικό για τον οποιονδήποτε, μετά από έναν τόσο ύπουλο τραυματισμό στην κλείδα. Σίγουρα δεν κάνει...
υπερβολές (έχει άλλωστε την εμπειρία, αλλά και τον επαγγελματισμό για να γνωρίζει μέχρι πού πρέπει να φτάνει σε κάθε άσκηση), ενώ πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός ότι δεν πήρε ούτε... γραμμάριο και το λίπος του είναι ίδιο με πριν τον τραυματισμό του, παρότι ήταν σε ακινησία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα!

Σήμερα για Μέντες
Ο Ντάβιντ Μέντες πήγε χθες το πρωί στο Κορωπί κι ακολούθησε θεραπεία, ενώ χθες το βράδυ υποβλήθηκε σε μαγνητική στη γάμπα. Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το πρωί κι ακολούθως το ιατρικό τιμ θα έχει πλήρη εικόνα για το εάν ο Ολλανδός θα είναι σε θέση να προλάβει τα ματς «φωτιά» με Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό. Ο Μπαϊράμι ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ ο Κότσαρης ακολούθησε ένα μικρό μέρος της προπόνησης της ομάδας και μετά προπονήθηκε ατομικά. Σήμερα οι «πράσινοι» θα προπονηθούν στις 10:30 το πρωί και στις 4 το μεσημέρι.