Δεν εγκαταλείπει τον Αλφάρο ο Παναθηναϊκός


Οσο ο Ισπανός Αλεχάνδρο Αλφάρο δεν βρίσκει ομάδα που να καλύπτει τις φιλοδοξίες και τις οικονομικές του απαιτήσεις τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να φορέσει την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.


Ο 28χρονος άσος που έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τη Μαγιόρκα εξακολουθεί να φιγουράρει ψηλά στην «πράσινη» λίστα των μεσοεπιθετικών (μαζί με ακόμα δύο περιπτώσεις από το εξωτερικό) και το όνομά του θα πέσει στο τραπέζι της αυριανής σύσκεψης κορυφής.

Το μοναδικό «αγκάθι» της περίπτωσης του Αλφάρο εξακολουθεί να είναι οι απολαβές του, αλλά με την κατάλληλη διαπραγμάτευση υπάρχει η αίσθηση ότι θα πέσει κοντά στις 300-400 χιλ. ευρώ, κάτι που μπορεί να απλοποιήσει την απόκτησή του.

Ο «Νίνης» καίγεται, ο Παναθηναϊκός «κολλάει»
Η αυριανή σύσκεψη κορυφής θα είναι αυτή που θα καταδείξει οριστικά εάν -και υπό ποιες προϋποθέσεις- ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί με την περίπτωση απόκτησης του Σωτήρη Νίνη, ο ίδιος ο διεθνής μέσος ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στην ομάδα που μεγάλωσε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Για τον Νίνη στην παρούσα φάση της καριέρας του (και αφού προηγουμένως έχει κάνει την αυτοκριτική του και μέσω αυτής αναγνωρίσει τι πήγε λάθος και δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε ο ίδιος και όχι μόνο) είναι σαφές ότι τον απασχολούν δύο πράγματα: οι συνθήκες που θα συναντήσει στη νέα του ομάδα να του δώσουν το κίνητρο και τις συνθήκες για να πετύχει το απαιτούμενο "restart" στην καριέρα του. Και δεύτερον: το επίπεδο της ομάδας και δη της δουλειάς που γίνεται να είναι υψηλό προκειμένου ο στόχος της... επιστροφής να συνοδεύεται από τα ανάλογα εχέγγυα του πρότζεκτ.

Ο Παναθηναϊκός πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και έχει και μία έξτρα: είναι η ομάδα όπου ο Νίνης έκανε τα πρώτα σημαντικά βήματα της καριέρας του, ο σύλλογος που αγάπησε και μέσω αυτού ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έκανε το όνομά του γνωστό σε όλη την Ευρώπη.

Αυτά όσον αφορά στον 24χρονο μέσο. Διότι στον Παναθηναϊκό, παρότι άπαντες βλέπουν με συμπάθεια την περίπτωσή του, οι ενδοιασμοί που υφίστανται είναι σημαντικοί και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την επιστροφή του. Ο βασικότερος λόγος έχει να κάνει με τον χρόνο που απαιτείται προκειμένου να φτάσει ο Νίνης το επίπεδο φυσικής κατάστασης των "πράσινων".

Ο Παναθηναϊκός στηρίζει πολλά στο να βρίσκονται άπαντες στο μέγιστο επίπεδο "fitness" και υπολογίζεται ότι για να συμβεί αυτό με τον 24χρονο μέσο μπορεί να περάσουν ακόμα και 2 μήνες.

Χρονικό διάστημα πολύ μεγάλο με βάση τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, από τη στιγμή που υπάρχουν τα ματς με τη Μίντιλαντ αλλά και το ξεκίνημα στο ελληνικό πρωτάθλημα.