Ο ανεξήγητος τραυματισμός του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς


Η Σουηδία φιλοξενεί απόψε τη Ρωσία στο «Friends Arena» της Σόλνα με τη συμμετοχή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην αναμέτρηση να κρίνεται αμφίβολη λόγω τραυματισμού στη φτέρνα. «Είναι ανεξήγητο αυτό που έχει» τόνισε ο Λιφ Σβάρντ, γιατρός της εθνικής ομάδας και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει σημάδι του τραυματισμού πουθενά. Δεν υπάρχει κάποιο οίδημα, κάποια θλάση, τίποτα. Μονάχα που ο Ζλάταν πονάει εδώ και κάποιες εβδομάδες, αλλά δεν μπορούμε να πούμε από πού προέρχεται. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να παίξει με παυσίπονα, δεν επιθυμούμε να τον πιέσουμε και να προκαλέσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα, θα μπορούσε να κοπεί ο αχίλλειος τένοντας». «Πάντως», κατέληξε, «κάθε μέρα είναι καλύτερα».

Ο Ερικ Χάμρεν, παρ' όλο που η ομάδα του χρειάζεται τον καλύτερο παίκτη και ηγέτη της για την αναμέτρηση ενάντια στο συγκρότημα του Φάμπιο Καπέλο καθώς αναζητά την πρώτη της νίκη στο γκρουπ, δεν δίνει πολλές πιθανότητες να τον έχει στη διάθεσή του: «Θα πάρουμε την τελική απόφαση λίγο πριν από το ματς. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καμία αισιοδοξία» τόνισε ο προπονητής των Σουηδών.

Ο «Ιμπρα» δεν αγωνίζεται από τις 21 Σεπτεμβρίου όταν η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχθηκε τη Λιόν στο «Παρκ ντε Πρενς» για την έκτη αγωνιστική του Σαμπιονά σε ματς που έληξε 1-1. Εκτοτε βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στον δρόμο της επιστροφής όπως για παράδειγμα πριν από το ματς με την Μπαρτσελόνα. Υποτίθεται πως έλειψε από εκείνο κόντρα στην Τουλούζ για να είναι έτοιμος να ηγηθεί των συμπαικτών του στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα.

Ελειψε, όμως, κι από το μεγάλο ραντεβού με την παλιά του ομάδα σε ματς που η ΠΣΖ κέρδισε 3-2. Ο Χάμρεν τον κάλεσε γνωρίζοντας πως οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του. Στο μεταξύ, στο Παρίσι αρχίζουν να σκέφτονται πως το μεγάλο διάστημα που έκατσε ο Ζλάταν το περασμένο καλοκαίρι σε συνδυασμό με το βαρύ κορμί του και τα πολλά χρόνια στην ελίτ που επιβάλλουν κάποιες φορές στους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται και με πόνους «φορολογούν» το σώμα του και τη φυσική του κατάσταση.