Τράμπζονσπορ - Μέταλιστ 3-1 (highlights)

Την τουρκική προέλευση της λέξης «τσαμπουκάς» επιβεβαίωσε η Τράμπζονσπορ! Παρόλο που της στράβωσε το ματς με τη Μέταλιστ κι έμεινε και με 10, η ομάδα του Αβραάμ Παπαδόπουλου πήρε νίκη-πρόκριση (3-1)!


Χαρακτήρα ομάδας που αξίζει να προχωρήσει στο Europa League έβγαλε η Τράμπζονσπορ.

Η ομάδα του Αβραάμ Παπαδόπουλου (με βασικό και πάλι τον ίδιο) τα βρήκε σκούρα από τη Μέταλιστ. Παρά τις αντιξοότητες ωστόσο που αντιμετώπισε, έφτασε στη νίκη και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Και πολύ καλά έκανε, αφού δούλεψε πολύ για να την κατακτήσει. Δεν πτοήθηκε όταν ο Χομένιουκ (68’) απάντησε στο γκολ του Μπελκαλέμ (36’). Και παρόλο που έμεινε με δέκα παίκτες (λόγω αποβολής του γνωστού μας Μετζανί στο 77’) μπόρεσε να βρει τη λύση. Σκόραρε λοιπόν -όχι μια, αλλά δυο φορές μέχρι το τέλος (με τους Εκιτσί και Γιλμάζ) κι έφτασε στο 3-1 που της εξασφάλισε τη συνέχεια στη διοργάνωση.

Έτσι, έμεινε χωρίς αντίκρισμα η νίκη της Λόκερεν επί της Λέγκια Βαρσοβίας (1-0). Οι Βέλγοι πήραν προβάδισμα από νωρίς (με γκολ του Βανάκεν στο 7’) και κατάφεραν να το προφυλάξουν ως το τέλος απέναντι στη σχετικά αδιάφορη αντίπαλό τους. Η νίκη της Τράμπζονσπορ ωστόσο τους χάλασε τα σχέδια, καθώς υστερούν σε πιθανή ισοβαθμία και θα την παρακολουθήσουν να διεκδικεί την πρωτιά την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Λέγκια.