ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μαλανγκού, Καμαρά, Μαυρίας στο πλάνο!


Η σημερινή επιστροφή του Γιάννη Αναστασίου στην Αθήνα από την Ολλανδία, όπου βρέθηκε το διήμερο για να συναντήσει την οικογένειά του, αναμένεται να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά όσον αφορά στις μεταγραφικές επιδιώξεις του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της ομάδας την περίοδο του Ιανουαρίου.Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένο να έχει κατ' ιδίαν επαφή με τον νέο τεχνικό διευθυντή των "πράσινων", Λεωνίδα Βόκολο, στο γραφείο του στο Κορωπί και να συζητήσουν από κοινού τις μεταγραφικές κατευθύνσεις αλλά και την προεργασία που έχει γίνει (κυρίως) από τον Νίκο Νταμπίζα και (λιγότερο) τον Τάκη Φύσσα με συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών. Τρεις εξ αυτών των περιπτώσεων έχουν βγει στο "φως".

Η μία αποτελεί τον διακαή πόθο τόσο του τεχνικού τιμ όσο και της διοίκησης της ομάδας και ακούει στο όνομα Χάρης Μαυρίας, περίπτωση που προσπαθεί να φέρει εις πέρας παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες ο Τάκης Φύσσας και οι άλλες δύο προέρχονται από το σουηδικό πρωτάθλημα.
Οι έγκυροι Σουηδοί ανέδειξαν τις επαφές του Νίκου Νταμπίζα αρχικά με τον 25χρονο αμυντικό μέσο της Γκέτεμποργκ (εν ενεργεία διεθνή με την εθνική Νοτίου Αφρικής), Μάι Μαλανγκού, ο οποίος μένει ελεύθερος στα τέλη του Δεκέμβρη και βρίσκεται επίσης στη λίστα της ολλανδικής Χρόνιγχεν.
Και στη συνέχεια με τον 21χρονο στράικερ (επίσης εν ενεργεία διεθνή με τη Σιέρα Λεόνε) Αλχασάν Καμαρά, που "βγάζει μάτια" στη Σουηδία με την Ερεμπρο έχοντας φέτος 14 γκολ σε 12 ματς!

Το γεγονός ότι η Ερεμπρο απέκτησε το καλοκαίρι τα δικαιώματά του από την ΑΙΚ Στοκχόλμης δυσκολεύει φαινομενικά την περίπτωση απόκτησής του, εντούτοις ουδείς αποκλείει να υπήρχε-υπάρχει κάποιος άσος στο μανίκι των "πράσινων".

Τα δεδομένα με Μαυρία
Ο δείκτης δυσκολίας ως προς τον επαναπατρισμό του Χάρη Μαυρία στον Παναθηναϊκό είναι σαφέστατα υψηλός. Και το πιθανότερο είναι να απαιτηθεί αρκετός χρόνος μέχρι ότου ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση γύρω από τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν ότι η Σάντερλαντ επιδιώκει σε πρώτη φάση να τον πουλήσει και να εισπράξει ένα ποσό κοντά στα χρήματα που είχε δαπανήσει για να τον αγοράσει (2,5 εκατ. ευρώ), πλην όμως από τη στιγμή που ο Μαυρίας δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του -από την ημέρα που πήγε στην Πρέμιερ Λιγκ- φαντάζει απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το μπάτζετ του "τριφυλλιού" είναι σαφές επίσης ότι δεν επιτρέπει σκέψεις αγοράς, όμως για το επόμενο βήμα -δηλαδή τον δανεισμό του παίκτη- οι πιθανότητες είναι αρκετές και ο Μαυρίας σύμμαχος του Παναθηναϊκού.