Τι «παίζει» στον ΠΑΟΚ με Μολό και Ομπρανιάκ


Σύσκεψη για τα μεταγραφικά είχαν χθες ο Αγγελος Αναστασιάδης και Ζήσης Βρύζας. Η απόφαση για ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις έχει από καιρό παρθεί με τη συγκατάθεση του Ιβάν Σαββίδη και ο προπονητής με τον τεχνικό διευθυντή του Δικέφαλου έχουν ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία.

Από τη χθεσινή σύσκεψη δεν προέκυψαν ονόματα, παρά τα μεταγραφικά σενάρια που δίνουν και παίρνουν. Χθες γαλλικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του Γιοάν Μολό, του ακραίου επιθετικού που προσπάθησε να αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι. Ο Μολό τελικά κατέληξε στη Σεντ Ετιέν όπου δεν έχει το χρόνο συμμετοχής που περίμενε και το μέλλον του είναι αβέβαιο, με τους Γάλλους να ισχυρίζονται πως είναι πιθανό ο ΠΑΟΚ να επανέλθει στην διεκδίκησή του έστω και με τη μορφή δανεισμού.

Παρόμοια είναι η περίπτωση του γαλλοαναθρεμμένου Πολωνού Λουντοβίκ Ομπρανιάκ. Το «Κicker» ενέπλεξε χθες τον Δικέφαλο με τον 30χρονο χαφ που εδώ και έναν χρόνο προσπαθεί αλλά δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη Βέρντερ Βρέμης. Μάλιστα, το καλοκαίρι η Βέρντερ είχε ζητήσει από τον παίκτη να βρει ομάδα, αλλά το γεγονός ότι αξίωνε 2.000.000 ευρώ ήταν μάλλον αποθαρρυντικό για προτάσεις. Σύμφωνα με το περιοδικό η γερμανική ομάδα τον έχει θέσει εκ νέου στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές της και ο ΠΑΟΚ έχει συλλέξει πληροφορίες γι' αυτόν. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο Ομπρανιάκ δεν ενδιαφέρει ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ που αυτήν την περίοδο αναζητά έναν παίκτη για να καλύψει το αριστερό άκρο της επίθεσής του και ο Πολωνός είναι περισσότερο επιτελικός παρά εξτρέμ.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Μολό θα φανεί στο άμεσο μέλλον αν όσα γράφονται στη Γαλλία είναι τα... απόνερα του καλοκαιρινού φλερτ ή αν ο ΠΑΟΚ έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον του. Οτι κοιτά στη γαλλική αγορά είναι δεδομένο, αλλά περισσότερο τον ενδιαφέρει από τη συγκεκριμένη αγορά να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή με έναν αξιόπιστο στόπερ.

Η περίπτωση του Φακούντο Περέιρα πάντως φαίνεται πως έχει ανοίξει την όρεξη των ανθρώπων του Δικέφαλου, οι οποίοι συνεχίζουν να ψάχνουν παίκτες στην αγορά της Αργεντινής. Μάλιστα, έχουν ήδη προκρίνει έναν επιθετικό ποδοσφαιριστή που παρακολουθούν εδώ και καιρό και για τον οποίο θα κάνουν την κίνησή τους. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν θα προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν το Γενάρη ή αν θα αφήσουν την περίπτωσή του για το καλοκαίρι.