Πάει για Μπατάγια η Ρεάλ

Τον 18χρονο Αουγκούστο Μπατάγια φαίνεται να θέλει η Ρεάλ, η οποία έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Ρίβερ Πλέιτ ώστε να τον αποκτήσει δανεικό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

 
Σε συζητήσεις με τη Ρίβερ Πλέιτ βρίσκεται η Ρεάλ, με σκοπό την απόκτηση του Αουγκούστο Μπατάγια. Ο νεαρός

Αργεντινός τερματοφύλακας αρέσει πολύ στους Μαδριλένους, οι οποίοι θέλουν να τον αποκτήσουν δανεικό, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι ύψους πέντε έως δέκα εκατ. ευρώ, ανάλογα τα μπόνους της συμφωνίας.

Ο πορτιέρο των «εκατομμυριούχων» παρακολουθείται αρκετό καιρό από τους «μερένχες», τόσο από το πέρασμά του από τη Ντόχα το 2013, σε ένα προπονητικό κέντρο χρηματοδοτούμενο από τον Ικέρ Κασίγιας, όπως επίσης και από ένα τουρνουά κάτω των 17 στη Μαδρίτη, που είχε αγωνιστεί με την μικρή ομάδα της Ρίβερ.

Η «βασίλισσα» θέλει να τον αποκτήσει αρχικά για την Καστίγια (Β' ομάδα της Ρεάλ), ώστε να αρχίσει να προσαρμόζεται στο περιβάλλον της Μαδρίτης, και στη συνέχεια να τον προωθήσει στην πρώτη ομάδα, όπως είχε κάνει και πριν δύο χρόνια με τον Κάρλος Κασεμίρο.

Η συμφωνία με τον νεαρό γκολκίπερ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, προτού ξεκινήσει το πρωτάθλημα κάτω των 20 της Νοτίου Αμερικής (14 Ιανουαρίου), όπου ο 18χρονος θα πάρει μέρος.

Ο Αουγκούστο Μπατάγια είναι διεθνής με την Αργεντινή κάτω των 20, αν και δεν έχει αγωνιστεί ακόμη με την πρώτη ομάδα της Ρίβερ.