Έρχεται καμπάνα στο τριφύλλι!

Κάτι παραπάνω από βέβαιη είναι η τιμωρία του Παναθηναϊκού, για τα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του χθεσινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2-1)!


Οι «πράσινοι» θα «φάνε» σίγουρα πρόστιμο ενώ κινδυνεύουν και με τιμωρία της έδρας τους από μία έως τρεις αγωνιστικές, αναλόγως του τι θα γράψει στο φύλλο αγώνα ο ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος και η Ελληνική Αστυνομία στην έκθεσή της.

Πριν την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και εισβολή των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο τερέν, ενώ είναι καταγεγραμμένο και το συμβάν με τον τραυματισμό (έγκαυμα) του μέσου των «ερυθρολεύκων», Παϊτίμ Κασάμι, από ρίψη φωτοβολίδας.

Επίσης, δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα ακόμα και αφαίρεσης βαθμών, αλλά, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ασκήσει δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και να την κάνει δεκτή η πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Να σημειωθεί πως ο ΚΑΠ στο άρθρο 15, παράγραφος 3, περί «ρίψεων αντικειμένων», αναφέρει πως «αν οι ρίψεις πραγματοποιήθηκαν πριν έναρξη του αγώνα, πρόστιμο 20.000 έως 120.000 ευρώ και 1 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης».

Στο άρθρο 15, παράγραφος 4, περί «εισόδου στον αγωνιστικό χώρο», αναφέρει: «Α) Αν η είσοδος των οπαδών δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, πρόστιμο ύψους 20.000 έως 95.000 ευρώ. Β) Αν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, πρόστιμο ύψους 40.000 έως 240.000 ευρώ, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών».

Στο άρθρο 15, παράγραφος 5, περί «μεμονωμένων επεισοδίων», αναφέρει: «Αν τα μεμονωμένα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πρόστιμο 12.000 έως 80.000 ευρώ. Στο άρθρο 15, παράγραφος 6, περί «εκτεταμένων επεισοδίων», αναφέρεται: Αν τα εκτεταμένα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πρόστιμο ύψους 70.000 έως 200.000 ευρώ, 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών».