Μέχρι τη Δευτέρα απαντά ο Εσιέν


Η κλεψύδρα αδειάζει, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και οι επαφές των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τον Μίκαελ Εσιέν και τον εκπρόσωπό του, Φαμπιάν Πιβετό, πρόκειται να κορυφωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου στις αρχές της εβδομάδας να υπάρξει η οριστική απάντηση του Γκανέζου σούπερ σταρ.

Οι «πράσινοι» βέβαια δεν έχουν θέσει κάποιο dead line προς τον 32χρονο αμυντικό μέσο, πλην όμως έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν να τραβήξει πολύ χρονικά το θέμα της μεταγραφής και να γίνει σήριαλ, γνωρίζοντας άλλωστε ότι όσο περισσότερο «τραβάνε» τέτοιες μεταγραφές, τόσο λιγότερες πιθανότητες υλοποίησης υπάρχουν.

Στην Γκάνα εξάλλου, χθες, τα ΜΜΕ της χώρας τόνιζαν ότι η προσφορά του Παναθηναϊκού στον 32χρονο αμυντικό μέσο αγγίζει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ (πάγιες αποδοχές και μπόνους), χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι, οι οποίοι θα επιβαρύνουν την ελληνική ομάδα, και συμπλήρωναν ότι ο ατζέντης του Εσιέν, Φαμπιάν Πιβετό, έχει ήδη λάβει την τελική πρόταση και συνεννοείται με τον πελάτη του προκειμένου να λάβουν μία απόφαση, ενώ έχουν επίσης στη διάθεσή τους προτάσεις από ομάδες του MLS.

Ανοιχτή γραμμή για Αμπεΐντ
Οσον αφορά τον Μεχντί Αμπεΐντ, οι «πράσινοι» είναι σε ανοιχτή γραμμή τόσο με τη Νιούκασλ (προσπαθώντας να ρίξουν τις απαιτήσεις της) όσο και με τον ίδιο τον παίκτη, δίχως να υπάρχει ακόμη συμφωνία, πλην όμως οι διαφορές είναι μικρές με αμφότερες τις πλευρές και άρα εφικτό να γεφυροποιηθούν.


Εσπασε τον... διάδρομο και υπέγραψε ο Λουντ!
Παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια είναι και τυπικά ο Ρόμπιν Λουντ, που... έσπασε τα διάδρομο στη διάρκεια των εργομετρικών εξετάσεων και κατόπιν ανακοινώθηκε από το "τριφύλλι". Οι άνθρωποι της ομάδας ανέφεραν ότι "κάποια στιγμή που έτρεχε, άναψε το λαμπάκι και το μηχάνημα βγήκε off" και συμπλήρωναν πως "μας είχαν πει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιο πράγμα»!
Μετά τις υπογραφές ο 22χρονος Φινλανδός δήλωσε "χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή" και είναι πλέον μέλος του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε ότι "άπαντεςι μου έχουν συμπεριφερθεί πολύ καλά και πραγματικά νιώθω ότι έχω έρθει σε μια μεγάλη οικογένεια Ετσι κι εγώ, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του. Φυσικά, θέλω να κερδίσω τίτλους και να παίξω σε μεγάλα ματς στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό".
Ταυτόχρονα με τον Παναθηναϊκό τη μεταγραφή του Λουντ ανακοίνωσε και η Ελσίνκι, με τον Λουντ να επιστρέφει χθες στη χώρα του προκειμένου να συμμετάσχει στους τρεις επόμενους αγώνες της φινλανδικής ομάδας και στα τέλη Μαΐου προβλέπεται να ενσωματωθεί ολοκληρωτικά στο "τριφύλλι".