Το νέο γήπεδο της Μπαρτσελόνα!

Τα ολοκληρωμένα σχέδια για την ανακατασκευή του «Καμπ Νου» και την ανέγερση ενός νέου γηπέδου μπάσκετ παρουσίασε η Μπαρτσελόνα. Εντυπωσιακές οι μακέτες.

 
Πέρα από μια πανίσχυρη ομάδα, η Μπαρτσελόνα σύντομα θα αγωνίζεται σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Η διοίκηση του συλλόγου παρουσίασε τα ολοκληρωμένα σχέδια για την ανακατασκευή του «Καμπ Νου», αλλά και τη δημιουργία νέου κλειστού για την ομάδα μπάσκετ, όπως κι ενός βοηθητικού που άλλες ομάδες θα ζήλευαν για… κανονικό τους γήπεδο.

Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ομάδας η βασικότερη διαφορά έχει να κάνει με την τοποθέτηση στεγάστρου, που θα καλύπτει όλες τις θέσεις των κερκίδων. Παράλληλα θα τοποθετηθούν πινακίδες LED και φωτοβολταϊκά, θα βελτιωθεί η αίθουσα Τύπου, ενώ θα γίνει αναμόρφωση σχεδόν όλων των χώρων του σταδίου και θα δημιουργηθούν νέες σουίτες, εστιατόριο χωρητικότητας 1.000 ατόμων και υπόγειο πάρκινγκ με 3.000 θέσεις στάθμευσης.

Όσο για το κλειστό της ομάδας, το νέο «Παλάου Μπλαουγκράνα», που θα χτιστεί εκεί που βρίσκεται το «Mini Estadi», θα έχει χωρητικότητα 10.000 θεατών που θα μπορεί να φτάνει τις 12.200, με όλα τα σύγχρονα μέσα που απαιτούνται για ένα μπασκετικό γήπεδο.


Το προσεχές διάστημα θα γίνουν οι σχετικοί διαγωνισμοί κι εφόσον τα μέλη του συλλόγου και η διοίκηση εγκρίνουν τον προϋπολογισμό θα αρχίσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα, δίχως να έχει τεθεί ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με εξαίρεση το νέο «Mini Estadi», που υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο προς χρήση τη σεζόν 2017/18.