Βόλφσμπουργκ για Παπασταθόπουλο


Ο Κλάους Αλοφς γνωρίζει καλά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Και το αντίστροφο βεβαίως. Ως αθλητικός διευθυντής της Βέρντερ Βρέμης ο πρώτος, είχε αποκτήσει από τη Μίλαν τον συμπατριώτη μας το καλοκαίρι του 2011. Ως αθλητικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ πλέον, επιχειρεί να αποκτήσει ξανά, αυτήν τη φορά από την Ντόρτμουντ, τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό. Με καλές πιθανότητες.


Στην Ντόρτμουντ της επόμενης σεζόν ο «Πάπα» μοιάζει να αρχίζει ως τρίτη επιλογή για τις θέσεις των δύο κεντρικών αμυντικών της ενδεκάδας. Υποθετικό βεβαίως αυτό, διότι ο νέος προπονητής των Βεστφαλών, Τόμας Τούχελ, δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του, αλλά πιθανό. Τις προηγούμενες εβδομάδες ο Ματς Χούμελζ αποφάσισε να παραμείνει στην Ντόρτμουντ και ο Νεβέν Σούμποτιτς επέκτεινε το συμβόλαιό του μαζί της. Κινήσεις που «φωτογραφίζουν» προβάδισμά τους για την αρχική ενδεκάδα.

Την ίδια στιγμή, η Βόλφσμπουργκ διαθέτει τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Τον Νάλντο, τον Κλόζε και τον Κνόχε. Βασικός και αναντικατάστατος θεωρείται μόνο ο πρώτος, είναι όμως ήδη τριάντα τριών ετών, και θα χρειαστεί «ανάσες» στη σεζόν που έρχεται, εξίσου επιβαρυμένη για τους «λύκους» αγωνιστικά με αυτή που ολοκληρώθηκε. Επιπρόσθετα, ούτε ο Κλόζε ούτε ο Κνόχε κατόρθωσαν να πείσουν με σταθερότητα και διάρκεια απόδοσης πως αποτελούν ιδεατό παρτενέρ του Βραζιλιάνου.
Η Βόλφσμπουργκ συνεπώς μπορεί να προσφέρει καλύτερες εγγυήσεις παρουσιών στη βασική ενδεκάδα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αλλά και το κίνητρο της συμμετοχής στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ρεπορτάζ ραντεβού των διοικούντων τη Βόλφσμπουργκ και την Ντόρτμουντ για τον «Πάπα» δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά θα γίνει, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν η Μπορούσια είναι διατεθειμένη να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή. Το συμβόλαιο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου έχει διάρκεια ως τον Ιούνιο του 2018 και η χρηματιστηριακή του αξία εκτιμάται κοντά στα δέκα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Αρκετά υψηλό ποσό, ακόμα και για τη Βόλφσμπουργκ που δεν έχει οικονομικό πρόβλημα. Θα χρειαστεί να κάνει «λίγο» πίσω η Ντόρτμουντ ώστε να υπάρξει συμφωνία.