Οι άνθρωποι γύρω από τον Άρνεσεν

Ο Φρανκ Αρνεσεν συστήθηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στην ανακοίνωση πρόσληψής του ως αθλητικός και όχι ως τεχνικός διευθυντής, ένας τίτλος που δεν μπήκε τυχαία στον Δανό, ο οποίος θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και στο θέμα στελεχών που θα αφορούν το αγωνιστικό τμήμα.


Ολα δείχνουν πως ο Αρνεσεν έχει ζητήσει και θα προχωρήσει και στην προσθήκη προσωπικού εντός γραφείων, που ουσιαστικά θα αποτελούν τον δικό του «σκληρό πυρήνα» εφαρμογής του πλάνου που έχει εκπονήσει. Ο Φρανκ Αρνεσεν θα είναι ο επικεφαλής ως ο αθλητικός διευθυντής του Δικέφαλου και γύρω του θα υπάρχουν στελέχη που θα ασχολούνται με όλα τα κλιμάκια της ομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δανός θα έχει ανθρώπους που θα επιβλέπουν τις ακαδημίες, το αγωνιστικό τμήμα, το θέμα των μεταγραφών και αυτό της λειτουργίας της ομάδας. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δώσει το «ΟΚ» από την πρώτη στιγμή, καθώς το συγκεκριμένο πλάνο στελέχωσης τέθηκε από τον Αρνεσεν στις συζητήσεις του με τον Ιάκωβο Αγγελίδη, όταν εκείνος του εξηγούσε τις σκέψεις του και τον τρόπο δουλειάς του.

Αυτό που θέλει να πετύχει ο Αρνεσεν είναι ο διαχωρισμός διοικητικού και αγωνιστικού τμήματος, προκειμένου οι ρόλοι να είναι ξεκάθαροι. Αυτό που μένει να φανεί είναι το αν αυτές οι προσθήκες θα φέρουν κάποιες... αφαιρέσεις από το δυναμικό του ΠΑΟΚ σε επίπεδο στελεχών, κάτι που όχι μόνο δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά κυκλοφορεί έντονα ως φημολογία τις τελευταίες ημέρες.
Τα πρώτα δείγματα γραφής του Φρανκ Αρνενσεν σε αυτόν τον τομέα δεν θα αργήσουν να φανούν, με τον Δανό να σταματά τα «πήγαινε-έλα» στις 16 Ιουνίου και να προχωρά σε μόνιμη εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

Καθυστέρηση λόγω... προπονητή
Ο Αρνεσεν δεν ήρθε χθες στη Θεσσαλονίκη και ενδεχόμενα θα βρίσκεται στην Τούμπα αύριο Πέμπτη. Το σημαντικό στην καθυστέρηση της άφιξης του Δανού αθλητικού διευθυντή του Δικεφάλου είναι ότι αυτή συνδέεται με τα ανοικτά θέματα της ομάδας και φυσικά αυτό του προπονητή που είναι το πρώτο στη λίστα των ζητημάτων που είναι ανοικτά. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ παραδέχονται ότι η αναβολή της άφιξης του Αρνεσεν συσχετίζεται με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και είναι, ούτως ή άλλως, πολλές και σημαντικές.

Και Ντι Ματέο στη λίστα
Η ονοματολογία πάντως γύρω από το θέμα του προπονητή καλά κρατεί. Εκτός από τα ονόματα από την Αργεντινή που αυξάνονται, καθώς μετά από αυτό του Γκιγέρμο Σκελότο ακούγονται και άλλων νεαρών σε ηλικία τεχνικών όπως του Μαρτίν Παλέρμο αλλά και του Ντιέγκο Κάνια, στη λίστα προστέθηκε και αυτό του Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Δημοσιεύματα κυρίως από την Τουρκία εμπλέκουν τον Ιταλό -του οποίου η συνεργασία με τη Σάλκε έφτασε, μάλλον άδοξα, στο τέλος της- με την αναζήτηση του Φρανκ Αρνεσεν για τον νέο τεχνικό του Δικεφάλου.

Από τον ΠΑΟΚ συνεχίζουν την τακτική αποχής από κάθε είδους ονοματολογία αλλά από τους ανθρώπους του προκύπτει ως έναν βαθμό βεβαιότητα ότι το θέμα του προπονητή θα κλείσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως και κάποιων ημερών. Οσο πιο γρήγορα ανακοινωθεί το όνομα του νέου τεχνικού, αντίστοιχα σύντομα θα τρέξουν και τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το σημαντικό ραντεβού που εκκρεμεί
Η προσθήκη του Πάμπλο Γκαρσία στο εξωαγωνιστικό τιμ του ΠΑΟΚ προηγήθηκε χρονικά αυτής του Φρανκ Αρνεσεν, με την ανακοίνωση του ονόματος του Δανού να διαλύει τις φήμες που ήθελαν τον Ουρουγουανό να προαλείφεται για το πόστο του τεχνικού-αθλητικού διευθυντή.

Αυτό που εκκρεμεί δεν είναι άλλο από την ανάληψη καθηκόντων του Γκαρσία, κάτι που θα συμβεί μετά την πρώτη συνάντηση που θα έχει ο Γκαρσία με τον Αρνεσεν. Η επιστροφή Γκαρσία ήρθε σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο οι επιτελείς της ΠΑΕ έψαχναν τρόπους να «ζεστάνουν» τους φιλάθλους, με τον ΠΑΟΚ να έχει μπει στα πλέι οφ πολύ νωθρά, το γήπεδο να είναι σχεδόν άδειο και τη μουρμούρα να είναι έντονη. Η αξιοποίησή του είναι ένα θέμα σημαντικό, καθώς και το καλοκαίρι του 2014 είχε επιστρέψει, αλλά έφυγε μόλις διαπίστωσε πως η θέση του είναι «άνευ χαρτοφυλακίου».