Το κόλπο "γκρόσο" στην άμυνα πάει να κάνει το Τριφύλλι!


Κινήσεις «ματ» και στην άμυνα ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός, με διπλό χτύπημα που θα θωρακίσει τα μέγιστα τα μετόπισθεν της ομάδας τόσο για τις άμεσες υποχρεώσεις του σε Ευρώπη και Ελλάδα, όσο και για το άμεσο μέλλον!
Και το λέμε αυτό για δύο λόγους: πρώτον, διότι οι επαφές με τους βασικούς υποψήφιους για την αντικατάσταση του Γκόρντον Σίλντενφελντ, Εμίρ Σπάχιτς και Μισέλ Σιανί, όχι μόνο δεν ναυάγησαν (όπως η περίπτωση του Σίβοκ), αλλά βρίσκονται σε ικανοποιητικό σημείο διαπραγμάτευσης και από Δευτέρα πρόκειται να μπουν στην τελική ευθεία για κατ' αρχήν συμφωνία. Σε αυτήν την (αν μη τι άλλο θετική) περίπτωση, το «τριφύλλι» θα κληθεί να επιλέξει τον Βόσνιο ή τον Γάλλο άσο για τη θέση του «αντι-Σίφο» και θα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων το (όποιο) «plan b».

Και δεύτερον, διότι οι επαφές των ανθρώπων της ομάδας με τη Μάλμε για την -εδώ και τώρα- απόκτηση του Φίλιπ Ελάντερ προχώρησαν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και πλέον η μεταγραφή του 22χρονου Σουηδού κεντρικού αμυντικού από τον Παναθηναϊκό είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε. Το βασικό βάρος, ωστόσο, είναι φυσιολογικό να έχει πέσει πάνω στον βασικό «βράχο» και οι περιπτώσεις των Σπάχιτς και Σιανί δεν θεωρούνται επ' ουδενί «συμφωνημένες».

Οι πληροφορίες που υπάρχουν, ωστόσο, αναφέρουν ότι η οικονομική διαφορά (σε αμφότερες τις περιπτώσεις) είναι μικρή και μπορεί να καλυφθεί, ενώ τόσο ο Σπάχιτς όσο και ο Σιανί έχουν μεταφέρει στους μάνατζέρ τους ότι προτιμούν την προοπτική του Παναθηναϊκού για να συνεχίσουν την καριέρα τους, καλώντας τους να ρίξουν τις απαιτήσεις τους για να γεφυρωθεί η διαφορά. Το «τριφύλλι» πάντως δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 800 χιλ. ευρώ ετησίως μαζί με τα μπόνους, ενώ για τον Ελάντερ το κόστος αγοράς θα είναι περί τις 300 χιλ. ευρώ.

Plan B με Ανχελέρι


Θετική είναι η αρχική ανταπόκριση τόσο του Μισέλ Σιανί όσο και του Εμίρ Σπάχιτς στις προτάσεις του ΠΑΟ χωρίς να υπάρχει ακόμα συμφωνία
Οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος έχουν φροντίσει να καταρτίσουν και δεύτερη (εναλλακτική) λίστα προκειμένου να είναι πανέτοιμοι στο ενδεχόμενο αρνητικών απαντήσεων από τους Σπάχιτς και Σιανί για τον βασικό κεντρικό αμυντικό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Η βασική τους επιλογή σε περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το plan b είναι ο 32χρονος Μάρκος Αλχελέρι της Μάλαγα. Ο Ανχελέρι είχε προταθεί και το 2009 στο "τριφύλλι" κατόπιν εισήγησης του Ρότσα, αλλά είχε τραυματιστεί και δεν προχώρησε το θέμα του, ενώ η Μάλαγα τον παραχωρεί με ένα ποσό κοντά στις 400 χιλ. ευρώ, όσο είναι και το ετήσιο κασέ του παίκτη. Τη διερευνητική επαφή του Παναθηναϊκού αποκάλυψε η αργεντίνικη "Ole" στο ρεπορτάζ για την Εστουδιάντες του Βερόν που επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του Ανχελέρι.

«Σειρήνες» για Κουτρουμπή-Τριανταφυλλόπουλο
Το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού έχουν προσελκύσει δύο εκ των ήδη υπαρχόντων κεντρικών αμυντικών του Παναθηναϊκού, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και ο Γιώργος Κουτρουμπής.

Υπάρχουν μάλιστα και διερευνητικές προσεγγίσεις προς το «τριφύλλι» για το ποσό που θα ζητούσαν σε περίπτωση πρότασης, δίχως να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. Τον Κουτρουμπή θεωρείται δεδομένο ότι τον παρακολούθησαν σκάουτερ συλλόγων του εξωτερικού στη διαδικασία των πλέι οφ και εντυπωσιάστηκαν από την απόδοσή του στη θέση του αμυντικού μέσου, ενώ για τον «Τριάντα» υπήρχαν σκάουτερ στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς, με Ντιναμό Μόσχας και PSV όπου είχε αγωνιστεί 90 λεπτά.

Δύσκολα θα πωλούσε και τους δύο
Από το ενδιαφέρον μέχρι την πρόταση η απόσταση είναι μεγάλη, πλην όμως σε περίπτωση που έρχονταν στον Παναθηναϊκό συμφέρουσες προσφορές για τους Τριανταφυλλόπουλο και Κουτρουμπή, το «τριφύλλι» δύσκολα θα παραχωρούσε και τους δύο. Εναν εξ αυτών όμως θα το σκέφτονταν, από τη στιγμή που τελικά πηγαίνει για δύο μεταγραφές στόπερ.