Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1 (highlights)

Ο Βαγγέλης Μάντζιος πήρε από το χέρι τον Λεβαδειακό στο ματς με τον Αστέρα (όπως και με τον Ηρακλή) και του χάρισε άλλο ένα τρίποντο (2-1).Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό, αλλά σύντομα ο Αστέρας κατάφερε να ισορροπήσει το ματς. Παρόλα αυτά, τα πλάνα του Βεργέτη άλλαξαν αναγκαστικά από νωρίς, καθώς λίγο μετά τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου, "έχασε" έναν από τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες του στο ματς, καθώς ο Δημούτσος έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού. Το ποδόσφαιρο που βλέπαμε ήταν περιορισμένο, καθώς τα σκληρά μαρκαρίσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, με τον Θανάση Τζήλο να προσπαθεί να "μαζέψει" την κατάσταση με κίτρινες κάρτες, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι ακόμα περισσότερες αν εξαντλούσε την αυστηρότητά του.
Ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή (49%-51% υπέρ του στο τέλος του πρώτου μέρους), αλλά οι παίκτες του παρουσιάζονταν ιδιαίτερα επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια και δυσκολεύονταν να απειλήσουν με αξιώσεις. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι η στατιστική στο φινάλε του πρώτου μέρους κατέγραψε μόλις τρία σουτ για την ομάδα του Βεργέτη, με καμία από αυτές να μην είναι προς την εστία! Ο Λεβαδειακός είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους και τελικά κατάφερε να προηγηθεί και με τη βοήθεια της τύχης, χάρη στη λάθος εκτίμηση του Θεοδωρόπουλου.
Με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος ξεκίνησε το δεύτερο, με τον Μάντζιο να "χτυπά" ξανά και να στρώνει ακόμα καλύτερα τον δρόμο για τη νίκη. Η ώρα περνούσε και ο Αστέρας αδυνατούσε να απειλήσει. Μάλιστα, η πρώτη του μεγάλη ευκαιρία δεν ήρθε από πόδια παίκτη του, αλλά από τον Μιλιάζες που λίγο έλειψε να "εκτελέσει" τον εξαιρετικό Τσιντώτα, που, ευτυχώς για τους Βοιωτούς, αποδείχθηκε ετοιμοπόλεμος ακόμα καιστα γυρίσματα των συμπαικτών του.
Οι Αρκάδες δεν είχαν καθαρό μυαλό και στην ουσία άρχισαν να γίνονται πιο απειλητική μετά τη μία ώρα αγώνα, όταν και ο Λεβαδειακός άρχισε να επικεντρώνεται περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Σκούρτης ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους, όπως και ο Γιάννου, που τελικά δικαιώθηκε στο 87ο λεπτό. Παρ’ όλα αυτά, ο χρόνος που απέμενε ήταν λίγος, οι Αρκάδες έμοιαζαν έτσι κι αλλιώς μακριά από τα... νερά τους παρά την κατοχή (41%-59% για την ομάδα της Τρίπολης) κι έτσι το τελικό 2-1 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Μιλιάζες, Ουόν, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Στάθης, Ναβάρο (58’ Γιακουμάκης), Μίνγκας (77’ Θέος), Μάρκοβιτς (68’ Φαβάλι), Μάντζιος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (83’ Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Σανκαρέ (59’ Μούκαμ), Γκοϊάν, Δημούτσος (23’ λ.τ. Κουρμπέλης), Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Σκούρτης, Μάσα, Γιάννου.
>