Ποιους ποδοσφαιριστές "έκπληξη" τελειώνει ο Αναστασίου;

Είναι οριστικό: Ο Γιάννης Αναστασίου παραμένει προπονητής στον Παναθηναϊκό. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη κορυφής που έγινε στο "πράσινο" στρατόπεδο υπό τον Γιάννη Αλαφούζο. Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός πήρε το ελεύθερο να κάνει ό,τι χρειάζεται για να αλλάξει το κλίμα και την εικόνα της ομάδας. Και η αρχή θα γίνει με τον παραγκωνισμό κάποιων παικτών που δείχνουν ότι -στην παρούσα φάση τουλάχιστον- δεν μπορούν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας.


Ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από τον Πανιώνιο, μίλησε για ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να αντέξουν στην πίεση. Είπε, μάλιστα, ότι υπάρχουν κάποιοι για τους οποίους πρέπει να αλλάξει γνώμη, εννοώντας προφανώς ότι θα χάσουν την εμπιστοσύνη του. Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, αναμένεται ο Έλληνας τεχνικός να στείλει στην εξέδρα τους παίκτες που μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας στα παιχνίδια που στράβωσαν.

Είναι δεδομένο, για παράδειγμα, ότι ο προπονητής του Τριφυλλιού είναι απογοητευμένος από την εμφάνιση του Μλάντεν Πέτριτς στη Νέα Σμύρνη και γι΄ αυτό τον έκανε αλλαγή από το ημίχρονο, κάτι που δεν το συνηθίζει στη μέχρι τώρα θητεία του στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τον Νίκο Καλτσά, έναν παίκτη για να τρέξει και να πιέσει, αφού ο Κροάτης για ένα ημίχρονο ...περπατούσε στη γραμμή κρούσης.

Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για άλλους παίκτες που δεν τα έδωσαν όλα. Κι αυτό αναμένεται να φανεί στο αμέσως επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, όπου αναμένονται πολλές αλλαγές-εκπλήξεις στην 11άδα. Παράλληλα, ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να είναι αμείλικτος σε θέματα πειθαρχίας και δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν από εδώ και πέρα να κάνει του κεφαλιού του, τόσο σε αγωνιστικό-τακτικό επίπεδο, όσο και σε εξωαθλητικό, με τη σιωπή τιμωρία που έχει επιβληθεί στον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο να αποτελεί φόβητρο και για άλλους ποδοσφαιριστές.