Ψάχνει νέους Γιόχανσον

Οταν στο προηγούμενο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι η ΑΕΚ ανακάλυψε τη φλέβα χρυσού που λέγεται Γιάκομπ Γιόχανσον, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο στο φετινό. Η περίπτωση του Σουηδού μέσου, ο οποίος είναι σημείο αναφοράς για την Ενωση, ανέβασε ψηλά τον πήχη. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν έναν... Γιόχανσον και για τις θέσεις στις οποίες ψάχνονται. Μεταγραφική επιτυχία συνιστά η ανακάλυψη ενός ποδοσφαιριστή που δεν έχει το σούπερ βιογραφικό και δεν κοστίζει τον... ουρανό με τα άστρα, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε λίρα εκατό και να ανεβάσει τη μετοχή του, όπως έχει συμβεί με τον Σουηδό.


Συνεπώς, η ΑΕΚ επικεντρώνεται σε περιπτώσεις παικτών για το δεξί φτερό, την επίθεση και το κέντρο της άμυνας, οι οποίοι να έχουν όλο το πακέτο. Προσιτοί, εξελίξιμοι και παίκτες τα χαρακτηριστικά των οποίων να μην τα βρίσκει σε αυτούς που ήδη έχει στο ρόστερ.

Σαφώς και δεν είναι εύκολο να βρεθούν Γιόχανσον, δηλαδή ποδοσφαιριστές που να κάνουν πολλές δουλειές στο γήπεδο και να ταιριάζουν στη φιλοσοφία του Γκουστάβο Πογιέτ. Ωστόσο, αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος.

Ο Γιόχανσον δεν είναι μόνο ένας ποδοσφαιριστής που κάνει τα πάντα στο γήπεδο και συμφέρει. Η χρησιμότητά του στην ομάδα είναι αυτή που τον κάνει να ξεχωρίζει και όχι το ότι έχει πετύχει τρία γκολ στο πρωτάθλημα (και άλλα δύο στο κύπελλο) ή έχει μοιράσει και άλλες τόσες ασίστ. Αυτά φαίνονται -και μένουν στη μνήμη του κόσμου- στα χαϊλάιτ και στις καλύτερες φάσεις των αγώνων. Αυτά που δεν φαίνονται, αποδεικνύονται με αριθμούς.
sentragoal.gr