Οι δυο δρόμοι του Εργκους Κάτσε

Ο Εργκους Κάτσε δεν έχει χάσει μόνο τη θέση του στη Βικτόρια Πλζεν, αλλά και στην εθνική ομάδα της Αλβανίας, καθώς για δεύτερη φορά δεν κλήθηκε στην αποστολή για τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου


Παρά το θετικό ξεκίνημα με τη Βικτόρια Πλζεν, καθώς έγραψε συνολικά εννιά συμμετοχές (οι τέσσερις εκ των οποίων στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ), ο Εργκους Κάτσε τέθηκε στο περιθώριο από τους ανθρώπους της τσέχικης ομάδας, από τους οποίους μάλιστα ειδοποιήθηκε να προπονείται με τη δεύτερη ομάδα.

Ολα φαίνεται πως έγιναν εντελώς ξαφνικά, σε μια περίοδο στην οποία ο Κάτσε φαίνεται να έχει θέματα και με την εθνική ομάδα της χώρας του, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν κλήθηκε στην αποστολή.

Ο Αλβανός μέσος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον εκπρόσωπό του Νίκο Καγιούλη, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, με τον παίκτη να πρέπει να περιμένει μέχρι να διακοπεί ο δανεισμός του στη Βικτόρια Πλζεν, κάτι που θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τον ΠΑΟΚ, και παράλληλα να κινηθεί για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Η πόρτα του ΠΑΟΚ είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή κλειστή, τόσο λόγω της αριθμητικής πληρότητας του Δικεφάλου του Βορρά στον άξονα, όσο και λόγω των ψυχρών σχέσεων που είχαν το τελευταίο διάστημα οι δυο πλευρές.

Το ενδεχόμενο επανένταξης του Κάτσε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αποκλειστεί, όμως υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι να φτάσουν οι δυο πλευρές στην... επανένωση.

Σε περίπτωση που το θέμα των σχέσεων Κάτσε - ΠΑΟΚ καμφθεί (που δεν είναι δύσκολο, αρκεί να το θέλουν και οι δυο πλευρές), θα μένει το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Θα πρέπει, δηλαδή, να δημιουργηθεί χώρος για τον Κάτσε και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν κάποιος από τους μέσους των «ασπρόμαυρων» περάσει την πόρτα της εξόδου, έτσι ώστε ο Κάτσε να περάσει αυτήν της εισόδου στην Τούμπα.

Το καλοκαίρι ο Γκόικο Τσίμιροτ έφερε προτάσεις από ομάδες της Γερμανίας, με τους «ασπρόμαυρους» να τις απορρίπτουν. Σε περίπτωση που είτε οι σύλλογοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είτε άλλες ομάδες επιστρέψουν για λογαριασμό του διεθνούς Βόσνιου μέσου, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αποφασίσει αν θα μπει στη διαδικασία διαπραγματεύσεων, έχοντας... έτοιμο τον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει.

Πάντως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ΠΑΟΚ δεν «καίγεται» για κάτι τέτοιο και δεν πρόκειται να βγάλει προς πώληση τον Τσίμιροτ, όπως έκανε με τον Κάτσε το καλοκαίρι, όταν και δεν κατάφερε παρά μόνο να προχωρήσει σε μια συμφωνία για δανεισμό του.
sentragoal.gr